Mujezinović pajserom po glavi izudarao Avdića, jer mu nije htio oženiti sestru

Edinu Mujezinoviću (36) iz Brodareva određen je pritvor pred Višim sudom u Užicu jer se sumnja da je 24. juna metalnom palicom pokušao ubiti poznanika Huseina Avdića (52) iz Bijelog Polja, državljanina Crne Gore i Švedske.

Napad se dogodio u glavnoj ulici u Brodarevu Napad se dogodio u glavnoj ulici u Brodarevu
Mujezinović se sumnjiči da je, na magistrali koja prolazi kroz centar Brodareva, svojim automobilom prepriječio put vozilu kojim je Avdić pokušao izaći sa parkinga, a zatim potegao pajser. Njime je najprije razbio šoferšajbu i vrata automobila, a potom iz njega izvukao Avdića, prenose srbijanski mediji.

Poznanika je nekoliko puta pajserom udario po glavi. Napadač je teško povrijeđenog Bijelopoljca ostavio da leži na ulici i pobjegao sa mjesta napada, ali je nedugo zatim uhapšen. Avdić je u komi prebačen na liječenje u Podgoricu.

Mujezinović je osumnjičen za pokušaj ubistva, a pred policijom je negirao da je pretukao i teško povrijedio Avdića.

Iako motiv ovog neuobičajenog napada i pokušaja ubistva nije utvrđen, nezvanično se spominje da je osumnjičeni Mujezinović na Avdića nasrnuo zbog sestre.
– Pretučeni Avdić živi u Švedskoj. Navodno je upoznao sestru osumnjičenog Mujezinovića i družili su se intenzivnije. Neka saznanja ukazuju da je sestri osumnjičenog Mujezinovića Avdić obećao da će je voditi u Švedsku, kao i da će se njom oženiti. Međutim, iz njemu znanih razloga Avdić je odustao od toga – rekao je sagovornik lista “Alo” upoznat sa istragom.

Related posts