Moćni Brabus 800 Adventure XLP Superblack razvija 790 KS

Njemački tuner Brabus impresionirao je fanove još jednim sjajnim projektom.

Riječ je o modelu Brabus 800 Adventure XLP koji je prvobitno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi 2020. godine, ali je prošao Superblack tretman u kojem je produžen i dodatno podignut. Terenac u pickup verziji zasnovan na G-Klasi, odnosno na modelu AMG G63, sada je duži za 68,9 centimetara od G-Klase bez stražnjeg rezervnog točka jer njegova dužina sada iznosi 5,31 metar.

Zahvaljujui modificiranom i poboljšanom ovjesu s aluminijskom portalnom osovinom, Adventure XLP je podignut od tla 49 cm tako da bi trebao savladati i najteže terene. Dobio je masivne 22-inčne felge koje možda nisu idealne za surovije podloge, no one dolaze sa gumama za sve terene.

Brabus je poradio i na 4,0-litarskom twin-turbo V8 motoru koji sada razvija 790 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta, ali se ne trebaju očekivati performanse superautomobila zbog veličine i težine vozila.

Ipak, Spuperblack od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi te dostiže maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 210 km/h. Inžinjeri iz Bottropa su uspjeli smanjiti težinu na 2.936 kg.

Unutrašnjost je presvučena crnom kožom, a to se odnosi čak i na pod. Automobil krase oznake “77” koje se odnose na osnivanje kompanije 1977. godine. G63 je dobio 206 novih elemenata u unutrašnjosti i mnoštvo karbona.

Superblack ima i dvostruke završetke izduvnih cijevi postavljene bočno i osvjetljene crvenom bojom.

Izvor: Klix.ba

Related posts