Google u tri zemlje omogućio igranje Android igara na Windowsu

Kompanija Google je onogućila u tri zemlje omogućila korištenje ograničenu betu svoje aplikacije Google Play Games, koja daje mogućnost korisnicima kompjutera s Windowsom da igraju igre namijenjene Androidu.

Korisnici u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Tajvanu od srijede se mogu prijaviti za pristup beti i pristupiti Googleovoj aplikaciji namijenjenoj Windows kompjuterima kako bi igrali popularne Android igre poput “Mobile Legends”, Summoners War”, “State of Survival” i “Three Kingdoms Tactics”.

Google obećava lagan prelazak sa smartphonea na tablet, Chromebook i Windows PC u svrhu nastavka igranja igara na različitim uređajima.

“Igrači mogu lako pretraživati, preuzimati i igrati obiljene mobilne igre na svojim kompjuterima i uz to iskoristiti veće ekrane, miš i tastaturu. Također, neće više biti gubitka ostvarenog napretka ili dostignuća u slučaju mijenjanja uređaja. Sve funkcioniše s vašim Google Play Games profilom”, izjavio je produkt menadžer Arjun Dayal.

Google Play Games će uključivati i Play Pointse koji se mogu zaraditi tokom igranja Android igara na PC-u. Google je najavio planove za dolazak Android igara na PC prije mjesec dana, ali još uvijek nije jasno koju tehnologiju koristi kako bi Android igre bile funkcionalne na kompjuterima s Windowsom.

Microsoft je također počeo testirati Android aplikacije na kompjuterima s Windowsom 11. Kompanija posjeduje Windowsl Subsystem za Android, koji omogućava pokretanje Android aplikacija s različitih izvora. Također, Microsoft se udružio s Amazonom kako bi omogućio instalaciju igara i aplikacija s Amazon Appstorea na Windows. Ipak, Google Play još uvijek nije podržan.

Izvor: Klix.ba

Related posts