Mladi Krajišnici u Videotonu / Anel Hadžić: Fudbal u našoj porodici je više od igre

Velika je stvar kada fudbaler iz Bosne i Hercegovine osvoji nacionalni šampionat zemlje u kojoj nastupa, a još veća kada u istom timu nastupaju dvojica bh. igrača i to braća.

Takva priča je rijetkost u svijetu fudbala, tako da kada imamo takav primjer, onda to zaista postaje posebna priča.

Ove godine imamo upravo takvu priču – dva brata Bosanca igraju za isti nogometni klub Videoton u Mađarskoj. To su mladi Krajišnici Anel i Elvir Hadžić.

Anela Hadžića kojeg je vihor rata iz rodne Krajine odveo u Austriju, ističe da mu Bosna nedostaje, ali i da koristi svaku priliku da dođe u svoju Krajinu.

Anel je već oblačio dres Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i kaže da je ponosan zbog toga.

Za Radiosarajevo.ba, Anel govori da je u porodici Hadžić fudbal više od igre, te kaže da je to i ljubav:

“Mi smo prava fudbalska porodica, otac, stric, imamo još jednog rođaka koji igra fudbal u Austriji, a brat i ja otkako smo prohodali šutamo tu loptu.”

Napominje, da se on i brat jako dobro slažu i da im mnogi zavide na tom odnosu. Taman su mu pošli nedostajati njegovi bližnji koji su u Austriji, da bi došla vijest da mu mlađi brat dolazi igrati za isti klub.

“Roditelji, a i ja, naravno, smo bili presretni kada je Videoton kupio Elvira. Ovo za naše roditelje dođe kao kruna onoga što su činili za nas. Sjećam se kad sam bio mali, otac bi me s posla vodio na treninge, vraćao nas umoran. Mom Rifetu i Zuhri ništa nije bilo teško učiniti za nas”, govori Anel.

Na pitanje kako je imati mlađeg brata u istom timu, jer je poznato da stariji uvijek paze mlađe, pa i da ta mlađa braća i sestre znaju biti “smetala”, Anel odgovara da to nije slučaj kod njih:

“Nisam baš strog, rijetko provodim strogoću s njim. Savjetujem ga ponekad u nekim stvarima gdje sam ja griješio u njegovim godinama. Pomažem mu, ali mislim da mora sam proći neke stvari da bi naučio lekciju. Tu sam da mu pomognem, svakako. Pazimo mi jedan na drugog, itekako.”

Anel napominje da taj bratski odnos nije ništa drugačiji ni van terena.

„Volio bih da Elvir bude i bolji od mene, mislim da će se tek čuti za njega jer je odličan“, govori ponosni uspješni brat.

Napominje da bi volio i da Elvir nekada obuče dres Reprezentacije BiH.

„Mi jesmo živjeli toliko godina u Austriji, ali srce nam je uvijek bilo u Bosni i Hercegovini. A znate nas Krajišnike kako smo srčani! I Elvir i ja bismo igrali samo za Reprezentaciju BiH.“

Na pitanje kakav je osjećaj bio kada su osvojili šampionat Mađarske s Videotonom, mladi fudbaler odgovara: „To je poseban momenat u mojoj karijeri. Ponosni smo na to jer smo se svakog dana cijelu godinu borili za to. Još kad je brat uz vas u istom timu – to je kao šlag na tortu!“

Sigurni smo da mlade srčane Krajišnike Hadžić čeka još puno uspjeha, a ovom prilikom ćemo se prisjetiti i slavne braće s naših prostora koji su igrali fudbal u istom timu: braća Makedonci Mirko i Boško Đurevski, Zlatko i Zoran Vujović, nekad zaštitni znak splitskog Hajduka, a boje FK Sarajevo svojevremeno su branila i braća Merdanović – Nijaz i Senad.

radiosarajevo.ba

Related posts