Četrnaestu godinu za redom krenuo biciklistički maraton Bihać - Srebrenica

Četrnaestu godinu za redom više od 300 biciklista iz deset zemalja krenulo je jutros iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać – Srebrenica pod nazivom “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi”. Zajedno sa biciklistima put Srebrenice krenuli su i maratonci koji će trkačkim maratonom dati svoj doprinos obilježavanju tužne godišnjice stradanja Srebreničana u tadašnjoj „zaštićenoj zoni“ Ujedinjenih naroda.

I ove godine Klub ekstremnih sportova “Limit” iz Bihaća organizirao je biciklistički maraton Bihać-Srebrenica, a prema riječima Ermina Lipovića, predsjednik kluba ekstremnih sportova “Limit” ovogodišnji biciklistički maraton ponovo šalje poruku iz Bihaća da se nikada ne zaboravi genocid u Srebrenici i stradanje nevinih civila.

Bicikliste i maratonce sa gradskog trga ispratili su predstavnici Grada Bihaća i Cazina, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, u svom obraćanju istakao je da su današnji trenuci oni momenti kada je čast biti na čelu grada Bihaća.

„Danas put Srebrenice ide 300 učesnika i budite onih 300 Spartanaca koji će iz Bihaća krenuti put Srebrenice i prenijeti poruke mira i suosjećanja za sve nevine žrtve genocida u Srebrenici. Hvala vam u ime Bihaća i Bišćana i neka ovo zajedništvo pronese poruke kroz cijelu BiH da nikada ne zaboravimo Srebrenicu“- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Dolazak učesnika maratona u Memorijalni centar Potočari predviđen je 10. jula, između 18 i 19 sati.

Related posts