Ministar i službenica uhvaćeni polugoli i pijani u službenom automobilu (VIDEO)

Rutinska prometna kontrola izazvala je prvoklasan politički skandal u ruskoj regiji Saratov na jugu Rusije nakon što je policija lokalnog ministra i mladu zaposlenicu ministarstva zatekla pijane i polugole u službenom vozilu.

Incident se dogodio rano ujutro 25. maja, kada je saobraćajna patrola zaustavila vozilo koje nije imalo upaljena svjetla. Za upravljačem je bila žena odjevena u raskopčani kupaći kostim, a muškarac je spavao na stražnjem sjedalu, odjeven samo u majicu kratkih rukava i bokserice. Oboje su već naizgled bili jako pijani.

Mlada žena, za koju se ispostavilo da je službenica u ministarstvu socijalne skrbi Maria Mischenko, pokušala je probuditi usnulog putnika tresući ga za nogu i dozivajući ga “Saša, Saša”, uz prijetnje policajcima “da će biti problema kada se probudi”.

Muškarac je na kraju uspio doći k sebi i predao dokumente od automobila, za koji se ispostavilo da je – službeni. I ne samo to. Ispostavilo se i kako se radi o ministru finansija regije Saratov.

Ministar Aleksandr Viskrebentsev je inače, u to vrijeme bio na godišnjem odmoru. Zatražio je policiju da mu daju vatre, “da zapali cigaretu nakon odmora”, a potom je čak i pokušao pobjeći s mjesta događaja.

Vozačica je odvedena u policijsku stanicu na alkotest. Jedan njezin rođak je kasnije izjavio da “to nije mogla biti ona, jer je na porodiljnom dopustu i da ona uopće ne pije”, javlja RT.

Skandalozan snimak potaknuo je istragu zbog navodne zloupotrebe službenog vozila. Ako se pokaže da je Viskrebentsev naredio Mischenkovoj da sjedne za volan, oboje bi mogli ostati bez vozačke dozvole.

“Guverner je naredio da se oformi posebna komisija, koju predvodi zamjenik guvernera Igora Pivovarova, kako bi se razjasnili svi detalji, donijeli zaključci i i odluke po tom pitanju”, izjavio je za Gazeta.Ru, glasnogovornik ureda guvernera. Izvori u regionalnoj upravi pak kažu kako će Viskrebentsev vjerojatno dobiti otkaz čim se vrati s “odmora”.

Related posts