Ministar Dedić primio u posjetu direktora Veterinarskog zavoda Bihać

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i pomoćnik ministra za veterinarstvo Kenan Muratović danas su primili u posjetu direktora Veterinarskog zavoda Bihać Zlatka Jusufhodžića koji ih je upoznao sa stanjem u ovoj ustanovi kao i budućim planovima.

Veterinarski zavod Bihać po broju obrađenih uzoraka zauzima prvo mjesto u Federaciji Bosne i Hercegovine s 36.653 koji se finansiraju iz Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima – Poticaj za veterinarstvo” utvrđenog Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

Direktor Jusufhodžić se zahvalio na podršci koju Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u kontinuitetu pruža Zavodu te dodao da navedena podrška doprinosi njegovom funkcionalnijem radu i daljnjem razvoju kapaciteta.

“Laboratorijski kapaciteti kojima raspolaže Federacija BiH mogu odgovoriti svim zahtjevima domaćeg i inostranog tržišta u pogledu dijagnostike zaraznih i parazitnih bolesti domaćih životinja, kontrole higijenske ispravnosti namirnica životinjskog porijekla a time i do zaštite zdravlja ljudi i životne okoline. Ministarstvo će nastaviti podržavati rad i razvoj zavoda, instituta i ustanova iz ove oblasti”, kazao je ministar Dedić.

Related posts