Masovni ubica ni na samrti nije rekao gdje je zadnje tijelo

Ubica djece i jedan od najokrutnijih britanskih zločinaca Ian Brady, poznat po leševima koje je zakopavao u močvaru, umro je u 79. godini u psihijatrijskoj bolnici u Merseysideu, odbivši da kaže gdje je zakopao posljednje tijelo.

Zločinac je bio u zatvoru od 1966. godine, a poznat je po strašnim ubistvima djece, za koja se nikada nije pokajao. Njegova saučesnica u zločinu Myra Hindley umrla je 2002. godine u zatvoru.

Brady je u psihijatrijsku bolnicu premješten 1985. godine, gdje se godinama izgladnjivao. Umro je nakon 19 godina provedenih u zatvoru i 31 godine u psihijatrijskim bolnicama.

Portparol bolnice rekao je da ne zna da li je iko bio sa Bradyjem u njegovim posljednjim trenucima, ali je naveo da Brady ni tada nije želio da kaže gdje je zakopao leš mališana kojeg je posljednjeg ubio.

Riječ je o tijelu Keitha Bennetta, jedne od pet žrtava, koje je šezdesetih godina prošlog vijeka sa svojom “partnericom” Brady oteo, mučio i ubio.

Hindleyjeva je, zajedno sa svojim partnerom Bradyjem, učestvovala u zloglasnim “Ubistvima u močvari”.

Njih dvoje su oteli, seksualno zlostavljali, mučili i na kraju ubili troje djece koja su imala između 10 i 12 godina, te dvoje tinejdžera u dobi od 16 i 17 godina.

Sva ubistva počinjena su između juna 1963. i oktobra 1965. godine.

Slučajevi su postali poznati, jer su grobovi dvije žrtve nađeni na području Saddleworth močvare. Jedan grob otkriven je tek 1987. godine, takođe, u močvarnom području.

Istražioci vjeruju da je tamo zakopano i tijelo posljednje žrtve, ali, uprkos opsežnoj istrazi, ono nikad nije pronađeno, navode britanski listovi.

Related posts