Ljekarima u sarajevskim domovima zdravlja i ambulantama zbog Cece i Facebooka bio ukinut internet

Jedan broj ljekara uposlenih u sarajevskim domovima zdravlja, ambulantama porodične medicine, požalio nam se da već više mjeseci nemaju pristup internetu. U Javnoj ustanovi dom zdravlja Kantona Sarajevo objašnjavaju da je zbog zloupotreba bilo privremeno reduciranje interneta, ali da im je ponovo omogućen pristup.

– Otkako je došao novi menadžment na čelo JU Dom zdravlja KS, nama je ukinut internet. Čuli smo da je neko od medicinskog osoblja, ne ljekari, u toku radnog vremena slušao Cecu, koristio Facebook i puštao druge razne gluposti. Oni znaju ko je to radio, trebaju njih da sankcionišu. Neka im skinu sa plaće deset posto. Neka se donese uredba koja će precizirati u koje svrhe se smije koristiti internet, a ne sve nas da kažnjavaju – kazao nam je jedan od ljekara porodične medicine.

Naglašava kako im trebaju omogućiti pristup medicinskim stranicama.

– Nama trebaju medicinske stranice radi prirode našeg posla. Tehnički nam se to može omogućiti i mi ništa drugo i ne tražimo. Čuli sam kako je rečeno da nam je omogućen pristup internetu, ali to još nije tačno – kažu nam ljekari.

Zatražili smo pojašnjenje u JU Dom zdravlja KS.

– Na osnovu izvještaja tehničke službe JU Dom zdravlja KS u kojem su navedene svojevrsne zloupotrebe korištenja interneta, menadžment ustanove je uvažio preporuke navedene službe u smislu privremenog reduciranja pristupa internetskom sadržaju. Pristup internetu ponovo je omogućen u potpunosti uz upozorenje da će ukoliko tehnička služba i administrator mreže opet uoče zloupotrebu korištenja interneta, menadžment JU Dom zdravlja KS uvesti iste mjere – saopćeno nam je iz Pres-službe ove ustanove.

Na pitanje o kojim se konkretno zloupotrebama radi, odgovoreno nam je da je to interna stvar ustanove.

– One su uočene i sasvim je logično da u tim slučajevima internet nije bio korišten u smislu edukativnih poslova – stoji u odgovoru.

Related posts