Kolegice iz kladionice u ratu zbog 50.000 KM

Boško Vukčević, pravni zastupnik Vesne Pavlović, Gornjomilanovčanke koja je na lutriji Srbije dobila 3 miliona dinara (oko 50 hiljada KM), kaže da ona nije imala nikakav dogovor sa koleginicama Marijom Kalojević i Jovanom Đorđević oko podijele novca od premije, piše Blic.

Naime, Marija i Jovana iz Gornjeg Milanovca tužile su svoju sugrađanku i koleginicu Vesnu jer im “nije isplatila dogovorenu sumu nakon što su sve tri dobile na instant lutriji ‘Kolo sreće’ Državne lutrije Srbije”.

Dugogodišnje koleginice iz sportske kladionice imale su, kako kažu Marija i Jovana, usmeni dogovor da dijele potencijalni dobitak od svake srećke koju zajednički kupe, a najčešće su igrale popularnu “grebu” i loto.

Sreću su riješile da okušaju i 3. marta kada su Jovana i Vesna kupile srećku na kiosku u blizini radnog mjesta. Kupile su tri “grebe” od po 100 dinara (oko 1,5 KM), a prema riječima tužilja, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević učestvovala sa 90 dinara.

– Vesna nije dala novac, ali se podrazumijevalo da će dobiti dio novca ukoliko izvučemo dobitnu srećku – kaže za “Blic” Marija.

Dvije koleginice su donijele srećke na posao, svaka od njih tri uzela je po jednu i počele su da grebu. Ispostavilo se da je na instant srećki koju je izvukla Vesna Pavlović bio dobitak od 3 miliona dinara.

– Vrištale smo od sreće, grlile se, ljubile. Nismo mogle da vjerujemo da nas je sreća na taj način pogledala – opisuje situaciju Jovana.

Ona naglašava da sve do ponedeljka, kada je dobitnica trebalo da ode u Beograd da podigne novac, sve bilo u redu. Ukupno je trebalo da dobiju 2,4 miliona dinara (oko 38 hiljada KM), pošto 600.000 odlazi na porez na igre na sreću.

– Međutim, kada se Vesna vratila iz Beograda počela je da smišlja izgovore i da nam nudi znatno manje sume od one koja nam pripada. Rekla da je pritiskaju roditelji i da zbog toga ne može da nam isplati po 800.000, već nam je ponudila po 100.000 dinara. Govorili joj da nas dvije ne možemo da dokažemo, da nema razloga da nam bilo šta da. Naravno da nisam željela da prihvatim takvu ponudu, jer ne želim da joj oprostim toliki novac. Takva premija se dobija jednom u životu i mislim da je ljudski da sve to podijelimo. Ja bih, recimo, bez razmišljanja podijelila sa njima – ispričala je za “Blic” Marija.

Poruke otkrivaju istinu?

Međutim, Vesnin advokat kaže da je sudu dostavio SMS komunikaciju između Marije i Jovane u kojoj se “jasno vidi da nije bilo baš tako kako njih dvije kažu.”

– Iz komunikacije vođene između Vesne i Jovane samo dan prije nego je moja klijentkinja osvojila premiju, nesporno se vidi da je svaka od njih igrala sama za sebe, kupujući lutrijske srećke od svog novca i da su samostalno raspolagale dobicima i samostalno snosile teret gubitaka, te da su se međusobno informisale o dobicima i gubicima koje su u tim prilikama ostvarivale – ističe Vukčević u izjavi za ”Blic”.

Related posts