Kantonalni sud zabranio rad Centru za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” iz Cazina: Blokirana višemilionska imovina Admira i Zuhre Hadžipašić

Dana 25.05.2021. godine Kantonalni sud u Bihaću je donio odluku o zabrani rada Centru za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” iz Cazina i to zbog osnovane sumnje da će uništiti,sakriti, izmjeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak koji se vodi protiv ove ustanove.

Prije samo nekoliko mjeseci, tačnije 18.02.2021. godine na Facebook stranici Centra za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” je objavljeno saopštenje u kojem škola počinje sa radom što su prenjeli i ostali elektronski mediji, nakon čega je došlo do velikog nezadovoljstva stranovnika Unsko-sanskog kantona i šire.

Nedugo zatim, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podnjelo prijedlog Kantonalnom sudu o zabrani rada ovoj ustanovi kao i za blokiranje višemilionske imovine supružnika Admira i Zuhre Hadžipašić za koje tužilaštvo smatra da je stečena ilegalno.

Svima je već jasno da Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona Bihać provodi istragu protiv Admira Hadžipašića, Gorana Lalovića, Zuhre Hadžipašić, PU Centra za obrazovanje odraslih “Vita Plus” Cazin, Visoke međunarodne škole Cazin i dr. zbog postojanja osnova usmnje da su počinili krivično djelo – Organizirani kriminal iz člana 342. KZ FBiH u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ FBiH, Krivotvorenje isprave iz člana 373. KZ FBiH, Porezna utaja iz člana 273. KZ FBiH i Pranje novca iz člana 272. KZ FBiH.

Rezultat svih ovih dešavanje je ZABRANA RADA Centru za obrazovanje odraslih “VITA PLUS” kao i nastavak blokiranja višemilionske imovine (računa u bankama, kuća, automobila…).

Više na Krajina.ba

Related posts