Godišnjica Osnivačke skupštine SDA u Bihaću: Stranka koja je najbliža narodu

Nakon uvodenja povjereništva u Gradsku organizaciju SDA Bihać provedeni su unutarstranački izbori i izabrano novo rukovodstvo.

U povodu obilježavanja 31. godišnjice od prve Osnivačke skupštine SDA u Bihaću danas je organizirano druženje kojem su prisustvovali mnogobrojni članovi. Prisutnima se obratio predsjednik SDA Bihać dr. Emir Šabić koji je u svom obraćanju uputio čestitke svim članovima i simpatizerima SDA koji joj daju podršku svih ovih godina.

Predsjednik je poseban akcenat stavio na terenski rad, a sto je preduslov za kreiranje pozitivnijeg ambijenta u stranci koji bi u konačnici trebao polučiti još bolji izborni rezultat. Potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Dedić obraćajući se prisutnim istakao je slijedeće:

– Naš narod čuva SDA bez obzira na mnogobrojne unutrašnje i vanjske napade koji nam se dešavaju, a ta snaga stranke potiče od članova i aktivista iz 38 mjesnih ogranaka u Bihaću, 144 na Unsko-sanskom kantonu i preko 1000 u BiH. Takva struktura je uspostavljena prije 31 godinu, ona se podmladuje i jača, predstavlja stranku na terenu i najbliža je narodu – kazao je Dedić.

Related posts