Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U centralnim i istočnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine danas u jutarnjim satima padat će slab snijeg, u drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti.

Novo naoblačenje u Bosni očekuje se tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 10.

U Sarajevu oblačno prijepodne. Slab snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana djelomično smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko jedan stepen.

Prvog dana vikenda očekuje se oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između minus 10 i minus tri stepena, na jugu zemlje do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i tri, na jugu zemlje do osam stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne, na sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus tri, na jugu zemlje do dva stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i dva stepena, na jugu zemlje do osam.

Kako najavljuje Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, u ponedjeljak, 24. januara 2022. pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini se prognozira razvedravanje. Slab snijeg povremeno može padati na području Krajine i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri stepena, na jugu zemlje do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do sedam stepeni Celzijusovih.

Anadolija

Related posts