Jednogodišnja Bišćanka Dalal vodi bitku protiv leukemije

Zdravstveno stanje jednogodišnje Dalal Omerović iz Bihaća, koja se odnedavno liječi na zdravstvenoj klinici u njemačkom gradu Esenu, poboljšalo se nakon što je djevojčica podvrgnuta prvim tretmanima hemioterapije.

Prema riječima njenih roditelja, uskoro će biti poznato na koji način će se nastaviti liječenje te da li će biti moguća transplantacija koštane srži.

“Hvala vam što ste uz našu lavicu, hvala svima za ljubav i ogromnu podršku koju joj šaljete. Ove vesele okice su spojile nespojivo, udružile armiju ljudi s jednim ciljem – da olakšamo borbu našoj djevojčici jer ona zaslužuje da živi”, poruka je koju su uputili roditelji, uz zahvalnost svima koji su se uključili u humanitarnu akciju za pomoć njihovoj djevojčici.

Do sada su prikupljena značajna sredstva za liječenje Dalal, te je na račun pomenute klinike već uplaćeno 100.000 eura. Međutim, u ovom trenutku još nije poznato da li bi ova sredstva bila dostatna za eventualnu operaciju – transplantaciju koštane srži.

Bezbrižno djetinjstvo djevojčice surovo je prekinuto nakon što je proslavila prvi rođendan, kada su liječnici dijagnosticirali da boluje od najtežeg oblika akutne leukemije. Njeni roditelji Indira i Hajrudin Omerović, kojima je ona prvo dijete, kažu kako su primijetili neobične promjene na očima djevojčice, zbog čega su je odveli na pregled u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Nakon toga upućeni su u Klinički centar “Dubrava” u Zagrebu, gdje je Dalal pregledana i nakon detaljnih analiza krvne slike ustanovljeno je da boluje od teškog oblika leukemije.
Omerovići žive od skromnih primanja i nemaju dovoljno sredstava za liječenje djevojčice, zbog čega im je potrebna pomoć dobrih ljudi. – pišu Nezavisne.

Do sada je organiziran niz humanitarnih akcija, a svi koji žele pomoći ovoj mladoj porodici sredstva mogu uplatiti na žiro-račun broj 1862210333268585 u Zirat banci na ime Indira Omerović, s napomenom “Za Dalal”

Related posts