Izetbegović: Naredne sedmice sastanak SDA, SDP-a i DF-a o formiranju vlasti

On je u intervjuu za TV1 kazao da će se ponuda SDA bazirati na miru, stabilnosti, ideološkom pomirenju, reformama, NATO putu i u konačnici masovnoj izgradnji.

“Na tim sastancima SDA se neće ponašati sebično. Dakle, neće govoriti o nekim foteljama i pozicijama. Važno je da bitne pozicije uzmu kompetentni ljudi koji mogu to uraditi”, rekao je Izetbegović.

Potvrdio je da će sastanak s delegacijom SDP-a biti održan već u utorak, a naredne sedmice (ponedjeljak ili srijeda) predstavnici SDA sjest će za isti stol i s delegacijom DF-a.

Istakao je da je potrebno definisati jasan program koji neće biti difuzan i u kojem će se jasno precizirati šta će se raditi u naredne četiri godine.

“Potrebno je da što više jakih stranaka bude u vlasti. A ne onih koje imaju jednog ili dva zastupnika. Naravno, i oni su dobrodošli kao i svako ko želi ovoj zemlji dobro. Što se tiče SDA, mi ćemo to raširiti maksimalno pa da imamo što manje onih koji prave otpor. Dijelit ćemo vlast da ne bismo dijelili zemlju”, kazao je Izetbegović.

Related posts