IZETBEGOVIĆ NA TRIBINI U BIHAĆU: “Mogu oprostiti Radončiću sve uvrede i laži na moj račun, ali mu ne mogu oprostiti laž da su Bošnjaci započeli rat”

U organizaciji Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (GO SDA) Bihać,  u ovom gradu održana je tribina pod nazivom “Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja”, na kojoj je predsjednik stranke Bakir Izetbegović govorio o aktuelnim problemima u društvu.

Između ostalog, Izetbegović je na tribini govorio i o problemima u funkcioniranju koalicije SDA-SBB. Kazao je da je saradnja sa SBB-om bila dobra na početku mandata no sve se promijenilo nakon lokalnih izbora i strmoglavog pada SBB-a.

“Radončić je zaključio da mu se ne isplati biti konstruktivan, pa se vratio tome da bude destruktivan i ponovo lansira sve one stare spinove i neistine, tako da naš narod svakog jutra dobija otrov u njegovim novinama”, rekao je lider SDA.

Uprkos tome, on je najavio da će SDA nastaviti koaliciju sa SBB-om, jer u njemu ima “dobrih ministara, parlamentaraca i dobrih ljudi”.

“Nažalost, sa Radončićem ne vjerujemo da ćemo ikada više moći nastaviti saradnju, jer bez obzira šta je govorio za mene, moju porodicu i SDA, jednu stvar nije smio reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti. Čovjek sa takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicioni partner, niti član Predsjedništva, niti bilo šta što je sebi zacrtao. Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji liči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić”, istakao je Izetbegović.

/slobodna-bosna.ba

Related posts