Iz SDA Bihać tvrde: Migrantske porodice će sutra biti prebačene u privatni smještaj između Bihaća i Cazina

Članovi Gradskog odbora SDA Bihać najavili su mogućnost da određeni broj ilegalnih migranata, prvenstveno porodice s djecom, budu već sutra izmješteni iz bihaćkog gradskog središta.

– Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić nagovijestio nam je da bi porodice s djecom iz nekadašnjeg „Đačkog doma“, već sutra trebale biti premještene u privatni smještaj na lokaciji između Bihaća i Cazina. Prema našim informacijama, to će financirati međunarodne organizacije – rekao je na današnjoj konferenciji za medije Hadis Jusić, predsjednik Gradskog odbora SDA Bihać.

U Gradskoj organizaciji SDA očekuju da sutrašnja posjeta ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića Unsko-sanskom kantonu, bude potvrda najozbiljnijeg angažmana nadležnih državnih institucija u rješavanju migrantske krize.

– Nama je rečeno da ministar Mektić neće otići, dok se ne naprave konkretni pomaci. Valjda se već u narednih nekoliko dana kreće s adaptacijom Agrokomercovih hala na ulazu u Veliku Kladušu, koje su u vlasništvu Federalne vlade. Radovi ne bi trebali trajati duže od dvadesetak dana i onda bi se tu napokon privremeno smjestio najveći broj migranata, koji borave na području kantona – istakao je Jusić.

Ministar sigurnosti BiH, sutra bi se u Bihaću trebao sastati sa premijerom Unsko-sanskog kantona Huseinom Rošićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, nakon čega će posjetiti Veliku Kladušu.

Izvor: Fena

Related posts