Italija samo protiv osam reprezentacija ima negativan skor, a među njima je i BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je na izvlačenju grupa u Dablinu saznala protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igra 2020. godine.

Zmajevi će u martu početi svoj put u kvalifikacijama koje se završavaju već u novembru naredne godine. Na žrijebu u Dablinu BiH je izvučena u Grupu J, a pored nas tu se nalaze još Italija, Finska, Grčka, Armenija i Lihtenštajn. Jasno je da je u ovoj grupi Italija prvi favorit, no sigurno da im neće biti lako protiv Zmajeva.

Italijani su nakon neuspjeha kada se nisu plasirali na Mundijal koji se ljetos igrao u Rusiji napravili velike promjene u igračkom kadru. Došlo je do djelomične smjene generacija u redovima bivšeg prvaka svijeta, a sigurno da ovaj tim Italije ima veliki motiv da se dokaže svojim navijačima.

Italijanski mediji prenose da je nevjerovatno to što je Bosna i Hercegovina jedna od osam reprezentacija protiv koje imaju negativan omjer. Doduše, protiv Italije smo igrali samo jednom i to prije 22 godine, ali smo ih na Koševu uspjeli pobijediti sa 2:1.

Naime, Italijani u svojoj historiji negativan skor imaju samo protiv osam selekcija. Brazil ima dosta više pobjeda od Italije, dok su s ostalih sedam ekipa “tu negdje”. Pored Zmajeva negativni skor Italija ima još sa Hrvatskom, Islandom, Urugvajem, Rusijom, Obalom Slonovače i Sjevernom Korejom.

Related posts