Italija / Bosanac čekićem zatukao bivšu suprugu pred očima djece, a onda se objesio

Komšije kažu da je bilo “samo pitanje vremena kada će se desiti tragedija”. Ipak, eksplozija nasilja šokirala je žitelje naselja San Giorgio in Bosco u italijanskoj provinciji Padova (regija Veneto).

Umorna od bračnih patnji, 38-godišnja Italijanka željela je početi novi život, daleko od bivšeg supruga. No, 48-godišnji Stojan R., državljanin BiH, bivši vlasnik poznate lokalne picerije, nije se mirio s raskidom.

U nedjelju ujutro stigao je u kuću u kojoj je živio do prije nekoliko mjeseci. Kao i uvijek kada bi posjećivao dvoje djece, insistirao je na pomirenju sa suprugom.

No, 39-godišnja žena bila je odlučna što je Stojana R. bacilo u emotivni bezdan. Izbila je žučna rasprava pred očima djece, 4-godišnje djevojčice i 14-mjesečne bebe.

Iznervirani Stojan R. zgrabio je čekić i njime posred glave udario bivšu suprugu! U naručju nesretne žene bila je 14-mjesečna beba koja je pala na zemlju zajedno s majkom!

Stojan R. je shvatio šta je učinio. Ispod trema kuće improvizirao je omču i objesio se.

U međuvremenu je teško ranjena supruga smogla snage da dopuže do dupleksa kuće u kojem živi njen brat. Majka i beba prebačeni su helikopterom u bolnicu, najprije Camposampiero, potom i u Padovu.

Beba je zadobila lakše povrede, dok je majka podvrguna delikatnoj operaciji smanjena hematoma. Prve procjene govore da je van životne opasnosti…

Related posts