Hrvatski i bh. državljani pljačkali po Hrvatskoj plastičnim noževima i pištoljima

Pljačke uz prijetnju plastičnim pištoljem nisu nepoznanica u svijetu kriminala, no u Zagrebu je nedavno zabilježen slučaj razbojstva plastičnim nožem, doznaje se od zagrebačke policije koja dvojicu muškaraca tereti da su se u pljačkama osam apoteka i pet kladionica domogli više od 40.000 kuna (oko 10.000 maraka).
Zagrebačka policija sumnjiči 25-godišnjeg hrvatskog državljanina i 36-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina da su od 8. januara zajedno počinili šest razbojništava, a 25-godišnjak sam još šest razbojništava i jednu drsku krađu.

Mete su im bile apoteke i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

Do ciljanih mjesta dolazili su pješice ili iznajmljenim automobilom, pri čemu bi stariji osumnjičenik čekao u automobilu, dok bi mlađi maskiran ulazio u apoteku ili kladionicu te od zaposlenika krao novac prijeteći im plastičnim pištoljem ili plastičnim nožem. Prema neslužbenim podacima, 25-godišnjak je dvaput koristio plastični nož, a u ostalima plastični pištolj.

No, njihov razbojnički pohod propao je u utorak, oko 18:10 sati u Zvonimirovoj ulici, kada su zagrebački policajci uhapsili 25-godišnjaka tokom razbojništva nad tri zaposlenice apoteke, dok je u blizini mjesta prepada uhapšen i 36-godišnjak.

Related posts