Gužve na granici: Na GP Izačić čeka se do sat

Ovog subotnjeg jutra mnogi koji su se odlučili na polazak prema Hrvatskoj na pojedinim graničnim prelazima morat će sačekati zbog gužvi.

Prema informacijama iz Auto-moto kluba BIHAMK, jutros u 8 sati promet vozila pojačan je na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Izačić, Ivanica i Bijača. Zadržavanja su od 40 minuta do sat.

Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za područje cijele BiH zbog visokih dnevnih temperatura zraka, tako da i iz BiHAMK-a apeluju na vozače da izbjegavaju vožnje na duže relacije tokom najtoplijeg dijela dana, a ukoliko ipak putuju preporučuju da prave češće pauze.

Danas do 13:30 sati zbog deminiranja terena dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu M-6 Stolac-Ljubinje.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Gromiljak-Blažuj, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

Related posts