Vujošević ne odustaje od svojih metoda: Musa od selektora dobio zanimljiv poklon

Početak priprema seniorske košarkaše reprezentacije Bosne i Hercegovine za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo bio je pun turbulencija, a sve kao rezultat brojnih opravdanih i onih manje opravdanih otkaza najboljih bh. košarkaša.

Selektor Duško Vujošević se tako i prije zvaničnog debija na klupi BiH imao priliku upoznati mentalitet i odgovornost onih koji se nisu odazvali na njegov poziv.

Ipak, oni koji jesu imat će čast i privilegiju raditi s jednim od najboljih košarkaških stručnjaka sa ovih prostora koji je u prošlosti pokazao da zna odlično raditi sa mladim košarkaškima koji je u našem nacionalnom timu, ovoga puta, na pretek.

Musa, Atić, Sikiraš, Gegić i ostali su imena od kojih ćemo tek profitirati u budućnosti, no da ni njih neće zaobići “Duletove metode”, crngorski stručnjak potvrdio je u slučaju Džanana Muse.

Naime, Vujošević ima običaj svojim igračima poklanjati knjige, koje moraju pročitati, a koje bivši trener Partizana bira prema karakteru samog košarkaša.

Džanan Musa je tako na poklon dobio knjigu koju treba pročitati do kraja priprema, a ako je suditi prema Musi uskoro bi i ostatak našeg nacionalnog tima mogao “zadužiti lektiru” kod selekora Vujoševića.

Related posts