Grafit u Banjoj Luci: Milorade, kukavico, ne sakrivaj se iza naroda i opozicije

Na fasadi Katoličke gimnazije u centru Banje Luke osvanuo je grafit: „Milorade, kukavico, ne sakrivaj se iza naroda i opozicije. Održi referendum ili m'rš na smetljište istorije!“

U potpisu grafita je Revolt BL, pokret koji na ovaj način redovno komentariše poteze vlasti.

– Povodom još jednog lažnog poziva Milorada Dodika na jedinstvo, podsjećamo građane Republike Srpske da je Dodikov SNSD glasao za uspostavljanje Suda i Tužilaštva na nivou BiH. Tada, kao ni sada, njih nije interesovalo procesuiranje ratnih zločinaca koji su počinili zločin nad srpskim, muslimanskim ili hrvatskim narodom, jer su oni, svi redom, dezerteri i ratni profiteri na čelu sa Miloradom Dodikom. Danas, kada su se nakupili brojni predmeti o teškom kriminalu Milorada Dodika i njegovih bandita, Sud i Tužilaštvo im ne valja – navode iz pokreta Revolt BL u propratnom mejlu.

Ovim grafitom, i pozivom na održavanje referenduma, naglašavaju iz Revolta, “želimo da dokažemo javnosti da je Milorad Dodik obična kukavica, jer neće provesti referendum”.

Ističu da je Dodik “svjestan je da bi ga njegovi zapadni mentori politički likvidirali, a onda bi uslijedila višedecenijska robija zbog kriminalnih radnji koje je počinio”, prenosi portal Istinito.

Related posts