Golf kojim je KK Bosna “mamila” Dražena ponovo na starom mjestu

Te 1983. godine Dražen Petrović je skoro sve dogovorio s KK Bosnom.

Čekalo se samo da završi finale prvenstva Jugoslavije između Draženove Šibenke i Bosne i Petrović je trebao krenuti put Sarajeva.

Kako bi dokazao da misli ozbiljno, šef Bosne Stjepan Grubnić poslao mu je bijeli TAS-ov Golf “jedinicu” i sve je bilo spremno za njegov prelazak u Sarajevo.

Ali, onda se dogodila “ona” utakmica u kojoj je Šibenka slavila 83:82 protiv Bosne i osvojila naslov prvaka. Dražen je zabio 40 koševa (bez trice, koja još nije bila uvedena), uključujući dva odlučujuća slobodna bacanja, i velika fešta mogla je početi.

Ali, Bosna se žalila da je zadnji prekršaj, iz kojeg je Dražen zabio slobodna bacanja, dosuđen nakon isteka vremena. S

avez je utakmicu poništio i naložio da se igra majstorica u Novom Sadu, na što Šibenka nije pristala i na utakmicu nikad nije otputovala.

Naslov je dodijeljen Bosni za zelenim stolom i Dražen, nakon takve nepravde, jednostavno nije mogao otići u Bosnu.

Draženov otac Jole otišao je u Sarajevo platiti Golfa i Dražen je završio u Ciboni. Ostalo je povijest.

Dugo nakon Draženove smrti, mama Biserka vozila je i brižno čuvala legendarni golf, koji je danas dovezen pred Draženovu spomen sobu na Baldekinu gdje će ostati kao uspomena.

“To je šibenska priča i ona u Šibeniku mora završiti”, rekla je nedavno Biserka prije nego što je 34 godine stari Volkswagen stigao tamo gdje i pripada.

Related posts