Finansijska pomoć za najboljeg bh. džudistu: Harunu Sadikoviću osiguran odlazak na šest turnira

Potpisivanjem ugovora s Kantonalnim sportskim savezom i Džudo savezom BiH, Vlada Unsko-sanskog kantona obavezala se finansijski pomoći Bišćaninu Harunu Sadikoviću u ostvarivanju olimpijske norme.

Trening-kampovi

Najboljem bosanskohercegovačkom džudisti na ovaj način je značajno olakšan put do Tokija. Kantonalna vlada će sa 30.000 maraka finansirati odlazak na šest kvalifikacijskih turnira iz serije Gran pri i trening-kampove u ovoj i idućoj godini.

Bihaćki “kolos” sada treba razmišljati samo o sportskim rivalima na tatamijima kako bi se domogao smotre najboljih svjetskih sportista 2020. godine.

Zahvalan svima

– Sigurno je da je mnogo lakše i trenirati i boriti se sada, kad imam ovakvu podršku. Zahvalan sam svima koji su uz mene. Dat ću sve od sebe da ovo i opravdam. Nadam se da ćemo 2020. zajedno slaviti plasman na Olimpijadu, a onda možda i medalju – istaknuo je višestruki prvak BiH.

Troškovi odlaska

– U kvalifikacijskom ciklusu za Olimpijske igre u Tokiju bit će više od 20 turnira. Troškove Harunovog odlaska na šest turnira pokrit ćemo sredstvima koje smo dobili od Kantonalne vlade, dok će još šest nastupa finansirati Džudo klub Bosna iz Sarajeva – kazala je Arijana Jaha, generalni sekretar Džudo saveza BiH.

avaz.ba

Related posts