Enisa Kekić, sestra tragično stradale Edite Malkoč: Nemamo više snage, ostaje nam da se molimo

Ogorčena sam dosadašnjim tokom suđenja Sanjinu Sefiću, razočarana sam u državu, pravosuđe, državni vrh, rukovodstvo KS, sudiju Igora Todorovića i mnoge druge koji su usporili ovaj proces, kazala je za „Avaz“ Enisa Kekić, sestra tragično stradale Edite Malkoč.

Dodala je da je za obje porodice (Edite Malkoč i Selme Agić, op. a.) ovo velika tortura, jer zbog suđenja zapostavljaju uspomene i divne događaje koje su proživjele s Editom i Selmom.

Zaposjeda nas strah

– Od ročišta do ročišta zaposjeda nas strah hoće li se svi pojaviti, hoće li ročište biti odgođeno. Iza nas je čak osam odgođenih ročišta, od toga četiri zbog iste osobe, advokata Rusmira Karkina. Sam boravak u istoj prostoriji s ubicom Edite i Selme je velika trauma i za svako ročište se psihički pripremamo danima – ispričala je Enisa.

Prema njenim riječima, proces se razvodnio unedogled, što isključivo ide u korist Sefića, jer mu pritvor ulazi u odsluženje kazne.

– Jedino nam je vjera u Boga ostala i snaga koju nam daju dobri ljudi, koji su nam velika podrška. Ne želim da se bilo kakva politika dovodi u vezu s ovim slučajem, niti da se vezuje bilo koja stranka uz ovu tragediju – kategorična je Kekić.

Mjesec ili dva

Na naše pitanje šta očekuje u nastavku suđenja Sanjinu Sefiću, odgovorila je da se iskreno nada da se bliži dan presude.

– Nemamo više snage i sada samo molimo Boga da to bude u što skorije vrijeme, da osjetimo pravdu u ovoj državi, da vidimo da su ubice tamo gdje im je mjesto. Nažalost, ja ne mogu reći da vjerujem da će presuda uskoro stići. Ali se nadam da bi mogla stići barem za nekoliko mjeseci i da će ubica biti osuđen – naglasila je Kekić.

– Ne želim da se bilo kakva politika dovodi u vezu s ovim slučajem, niti da se vezuje bilo koja stranka uz ovu tragediju, kazala je Kekić.

Related posts