Fatalnoj Ukrajinki slao novac, a gorku istinu saznao je tek na aerodromu

Kada je Britanac Colin Orr (40) preko jedne internet stranice za upoznavanje upoznao Ukrajinku Olgu Marchenko, mislio je da je to ljubav njegovog života.

On i Ukrajinka izmijenili su više od 800 elektronskih poruka, hiljade poruka na WhatsAppu, brojne telefonske pozive i fotografije. Colin je tokom njihove veze 32-godišnjoj Olgi slao i novac koji joj je bio potreban za uzdržavanje kćeri, s kojom je živjela u ukrajinskom gradu Lugansku. Nakon nekoliko mjeseci “online” veze, Olga mu je priznala kako bi voljela živjeti u Edinburghu s njim. Colin je odmah otišao na Western Union i poslao joj novac, ali kada je došlo vrijeme da napokon uživo vidi odabranicu svoga srca, duboko se razočarao, piše “Večernji“.

Colin Orr Olga je s kćerkom trebala sletjeti na aerodrom u Edinburghu, a Colinu je opisala šta obje imaju na sebi kako bi ih lakše prepoznao. Ali, kada je došao na aerodrom da bi ih pokupio, njih dvije nisu izišle iz aviona koji je stigao iz Ukrajine.

Colin je pomislio kako se Olgi nešto dogodilo pa je prijavio policiji njen nestanak. Međutim, policija mu je otkrila kako osoba pod tim imenom stanuje izvan Velike Britanije te da nije nestala. Colin je tada shvatio da ga je fatalna Ukrajinka prevarila i to zbog 1.600 funti (oko 3.500 KM) koje joj je on tokom njihove veze poslao.

“Naravno da sam u početku znao pomisliti da je možda riječ o prevarantici. Ali, nakon svih poruka, poziva i svega što smo prošli zajedno, mislio sam da sam napokon pronašao nekoga za sebe”, rekao je ovaj 40-godišnjak koji sigurno više neće tražiti djevojke preko interneta, a pogotovo ne iz druge države.

“Kada bih mogao razgovarati s njom, samo bih je volio pitati zašto baš ja. Od milion drugih muškaraca, zašto je izabrala radničkog muškarca srednje klase kako bi od njega krala. Krvavo sam radio i zaradio herniju, zbog čega moram ići na operaciju, a sve zato što sam njoj i njenoj kćerki htio pomoći”, kaže Colin koji svojim primjerom želi upozoriti druge ljude da ne vjeruju svima koje upoznaju na internetu uprkos tome kako se oni predstavljaju.

Related posts