Coutinho ostao pri istom stavu, Liverpool razmišlja o prodaji u januaru

Kako navodi španski Sport, Philippe Coutinho ponovio je čelnicima Liverpoola svoju želju da napusti klub te da već u sljedećem prijelaznom roku priželjkuje transfer u Barcelonu.

Coutinho je tokom prošlog ljetnog prijelaznog roka bio svakodnevna tema medija u Španiji i Engleskoj, a nakon što je Barcelonu u transferu vrijednom 222 miliona eura napustio Brazilac Neymar, katalonski klub krenuo je po bivšeg igrača Intera kao zamjenu za trenutnog igrača PSG-a.

Barcelona je čak i poslala tri zvanične ponude na adresu kluba s Anfielda, ali su Redsi svaki put ekspresno odbijali istu držeći se svog prvog stava da Coutinho neće napustiti klub. U izjavi za engleske medije, Jurgen Klopp rekao je da ne postoji cijena, bez obzira na to koliko teška ponuda bila, za koju bi pustio brazilskog internacionalca u redove Barcelone što je izazvalo buru protesta kod Coutinha koji je ubrzo nakon toga predao i zahtjev za transfer.

Na kraju, saga je završila okončanjem prijelaznog roka, a Coutinho se tek nedavno vratio u ekipu Liverpoola nakon povrede koju je imao, da bi u posljednjem meču protiv Leicestera u kojem je njegova ekipa slavila rezultatom 2:1 u gostima postigao pogodak i upisao asistenciju.

Bez obzira na sjajnu partiju u prošlom kolu, Sport piše kako Coutinho nijednog trenutka nije zadovoljan u Engleskoj te da već u zimskom prijelaznom roku želi napustiti klub, o čemu će na Anfieldu ovaj put dobro razmisliti.

Coutinho je u klub stigao 2013. godine iz Intera u transferu vrijednom 8,5 miliona funti, a njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na blizu 150 miliona eura.

Related posts