Edukativno predavanje za sanske pčelare

Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta nastavilo je sa organizovanjem redovnih predavanja za ovdašnje pčelare, a ovoga puta predavanje je održao istaknuti stručnjak iz oblasti pčelarstva Slobodan Jevtić iz Srbije.

Kako bi sanski pčelari što spremnije dočekali radove koji će uslijediti na zazimljavanju pčelinjaka, Udruženje pčelara „Sana med“ nastavilo je sa organizovanjem edukativnih predavanja, koje je i ovaj put zbog aktualnosti tema i stručnosti predavača izazvalo veliki interes kod ovdašnjih pčelara. Predavanje je održao Slobodan Jevtić, vrsni poznavalac pčelarstva, s dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu od preko pedeset godina.

Prema riječima Asmira Lišančića, i pored teške godine članovi ovog udruženja su ostvarili dobre rezultate, a kvalitet sanaskog meda prepoznat je kako u domaćim tako i u regionalnim okvirima. Naime, članovi ovog udruženja u ovoj godini dobili su nekoliko vrijednih priznanja na renomiranim sajmovima, a do sada su osvojili osam zlatnih, šest srebrenih i pet bronzanih medalja za kvalitet meda. U sklopu predavanja održana je i prezentacija firme „Zlatni med“ iz Sanskog Mosta, koja se odnedavno bavi proizvodnjom pčelinjih pogačica, ali vrši otkup i prodaju svih proizvoda na bazi meda. Predstavnici pomenute firme su istakli da su otvoreni za svaki vid saradnje sa ovdašnjim pčelarima.

Related posts