Dodik: SNSD je "državotvorna partija", a SDS je interesna grupa

Dodik je istakao da SNSD može da nosi političku utakmicu na nivou BiH, pa čak i kada je riječ o nekim regionalnim i globalnim pitanjima.

Obraćajući se na izbornoj konferenciji Gradskog odbora SNSD Zvornik, Dodik je istakao da ova politička stranka, zajedno sa koalicionim partijama, bazirajući se na procjenu političkog stanja u koji se ulazi mora da uradi nekoliko bitnih političkih zadataka.

“Neophodno je konsolidovati naše stanje na nivou BiH, koje je od 2014. godine ulaskom SDS-a i PDP-a urušeno, i vratiti poziciju RS kao nesumnjivog, najvažnijeg i jedinog faktora odlučivanja”, rekao je Dodik, član Predsjedništva BiH, te napomenuo da institucionalna konotacija RS nije pod znakom pitanja.

Cilj SNSD-a, kao i same Republike Srpske, su, napomenuo je Dodik, očuvanje mira, stabilnosti i zalaganje za političke procese koji jačaju RS i njene institucije.

“Ključno pitanje za naše političko pozicioniranje jeste podrška našeg naroda SNSD-u kao državotvornoj političkoj partiji”, rekao je Dodik.

On je naglasio i da se mora priznati da je “SDS bila u fokusu stvaranja RS”, ali da je taj predznak izgubila i više nije politička partija “državotvornog karaktera”.

“SDS je sada interesna skupina pojedinih njenih članova i teško će da vrati svoj politički značaj”, ocijenio je Dodik.

Izvor:klix

Related posts