Za jednu noć "Ratovi zvijezda" zaradili 70 miliona KM

Film „Ratovi Zvijezda: Uspon Skajvokera“ za jednu noć je zaradio više od 70 miliona KM. Zadnji film iz ove popularne franšize zaradio je manje od prethodna dva nastavka – “Sila se budi” iz 2015. godine koji je ostvari zaradu oko 100 miliona KM, dok je “Posljednji Džedaj” iz 2017. zaradio oko 80 miliona KM.

Dugo očekivani film „Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera“ zaradio je 268 miliona KM samo od prodaje karata u SAD-u i Kanadi prve večeri prikazivanja, što je peta najbolja premijera u historiji filma, javili su iz Volt Diznija (Walt Disney).

Fanovi ovog filmskog serijala,koji traje već 42 godine, napunili su kina kako bi pogledali završetak priče o Ratovima zvijezda.

Na međunarodnim tržištima „Uspon Skajvokera“ zaradio je dodatnih 103 miliona KM, navode iz Diznija.

Film koji je režirao Džefri Džejkob Abrams (Jeffrey Jacob) reklamiran je kao posljednja epizoda svemirske sage koju je 1977. započeo Džordž Lukas (George Lucas) i u čijem je središtu mladi junak nazvan Luk Skajvoker (Luke Skywalker).

Posljednja epizoda je podijelila kritičare, ali je Dizni objavio da su film fanovi dobro prihvatili. Kako navode, 86 posto gledatelja pozitivno je ocijenilo film.

Izvor: avaz

Related posts