Dodik: Ako se donese odluka o imovini, ide odluka o statusu RS

RS neće dozvoliti da joj bude oduzeta imovina i pozvao sve u RS da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, rekao je danas predsjednik RS Milorad Dodik.

Ponovio je da se ambasador SAD u BiH Majkl Marfi ponovo petlja u unutrašnje stvari BiH i opet govori o tome u nadi da će ga neko poslušati.

– Mi kažemo da ga nećemo poslušati. U onome momentu kada se odluče, a imamo informaciju da će se odlučiti da putem nepriznatog visokog predstavnika uđu u sferu regulisanja imovine, istog trenutka ćemo zakazati Narodnu skupštinu i Vladu i donijeće se odluka o statusu RS – rekao je Dodik.

Pozvao je sve u RS, uključujući političare, novinare, ljekare, privrednike, radnike i domaćice, da se stave u funkciju njenog ustavnog branioca, jer je pravo, kako je rekao, na strani RS, a na drugoj je nepravda koja želi da se nametne.

– RS nema drugog izlaza i gura se uza zid, a američki ambasador misli da sve zna i da ima prava da sve može da radi. Onda kaže da to možemo dobiti na raspolaganje. Kakvo raspolaganje? Pravni status imovine je regulisan, a ako neko može da da na raspolaganje imovinu, to može da da samo RS, nikakva BiH – istakao je Dodik.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts