Dizdarić imenovan za predsjednika Asocijacije mladih SDA USK

Jučer je u Bihaću održana Izborna skupština Asocijacije mladih SDA Unsko-sanskog kantona. Izbornoj skupštini prisustvovalo je 29 delegata sa cijelog područja Unsko-sanskog kantona, a jednoglasnom odlukom povjerenje da predstavlja AM SDA USK u naredne četiri godine dobio je Amar Dizdarić.

U svom govoru nakon izbora Dizdarić je poručio da se zahvaljuje na ukazanom povjerenju.

“Trebamo raditi kao tim koji će ovu našu lijepu Krajinu ali i našu domovinu BiH, zastupati časno i pošteno i braniti je na svakom koraku jer oni koji su živote svoje dali za ovu domovinu, naši šehidi, ne zaslužuju ovakvo stanje i neslaganje među nama Bošnjacima koji trebaju jasno da znaju ko im je prijatelj a ko neprijatelj“, kazao je Dizdarić prilikom obraćanja.

Prisutnim delegatima i gostima se obratio i Mirsad Vojić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK te predsjednik AM SDA BIH Haris Šabanović koji je čestitao izabranom rukovodstvu i zaželio puno uspjeha i sreće u daljem radu.

Pored predsjednika AM SDA USK Amara Dizdarića izabrana su i tri potpredsjednika: Ale Hušidić, Emina Kljunić, Irmes Rizvić te članove Izvršnog odbora: Elvir Čavkić, Elvedin Dervišević, Asim Šahinović, Najla Muratović, Armin Islamović, Semra Okanović, Aida Pašić, Anes Hadžić, Elvedin Hasanbegović, Amel Suljdžić, Nedim Hrustanović, navedeno je na Facebook stranici Asocijacije mladih SDA.

Related posts