Detalji nevjerovatne nesreće u Tuzli: Ševalu kamion iz kuhinje izbacio u sobu, komšije mislile da je udario grom

U tuzlanskom naselju Ši Selo, tačnije u ulici Vrapče na broju 3, jučer se dogodila saobraćajna nesreća koju je Ševala Džugić samo nevjerovatnom srećom preživjela.

Kamion s mješalicom udario je u njenu kuću, a udar je bio toliko jak da su komšije mislile da je eksplodirala bomba ili da je udario grom.

– Sjedila sam u kuhinji, bilo je oko četiri sata popodne. Sjećam se samo udara koji me je izbacio u drugu sobu. Zatvorila sam usta da me prašina ne uguši – priča Ševala Džugić za Faktor.

Kamion je završio u kuhinji u kojoj je sjedila žena, a pola kuće potpuno je uništeno.

– Komšija je razbio prozor i ušao u kuću. Otkopali su me iz ruševima i iznijeli kroz prozor – priča Ševala.

Komšije dodaju da je žena na nogama ušla u vozilo Hitne pomoći.

– Imam ranu na ruci i na nozi, poderotinu na glavi, koja mi je ušivena u bolnici. Nisam ništa slomila – kaže ova žena koje ja puštena na kućno liječenje i smještena u kuću svog brata, koja se nalazi odmah do njene.

Ševalin brat Salko Džugić priča nam da je prizor nakon udara bio strašan.

– Vozač kamiona slomio je ruku i povrijedio stomak, a bio je prignječen u vozilu koje je ušlo u kuću – kaže nam Salko.

Za volanom kamiona bio je I. A. (43), nastanjen na području Kalesije. Njega su iz kamiona vadili skoro sat, nakon čega je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla. Dok su ga spašavali, vozač kamiona je pitao kako je povrijeđena žena.

– Vidio me je u bolnici. Poljubio mi je ruku i pitao kako sam. Čini mi se da je i on dobro jer je bio na nogama – kaže nam Ševala.

Očevici pričaju da je vozač kamiona kod obližnje kuće istresao beton, a potom krenuo nazad niz brdo. U jednom momentu je, navodno, zakačio neku žicu, najvjerovatnije kabl od kablovske televizije te je izašao iz vozila, koje je iz još neutvrđenih razloga krenulo niz put. Uspio je ući u kamion, ali ne i zaustaviti ga. Prošao je kroz ogradu, dvorište i zabio se pravo u kuću.

Od jačine udara s kuće je spala i polovina crijepa koji je polupao automobil Salke Džugića, koji je bio parkiran iza kuće njegove sestre.

Velika je sreća da iz uništene kabine kamiona i razrušene kuće niko nije izašao sa povredama opasnim za život.

Related posts