Detalji akcije u Bihaću i Cazinu: FUP uhapsio 7 osoba zbog krivotvorenja dokumenata osiguranika ZZO USK-a

Federalna uprava policije po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću provodi akciju hapšenja osoba koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom i krivotvorenjem dokumentacije osiguranika zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona.

Prema prvim informacijama uhapšeno je 7 osoba sa područja Cazina i Bihaća. Oštećeni su osiguranici ZZO USK, a samim tim i ova institucija. Naime, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, vlasnici firmi koje prodaju ortopedska pomagala u suradnji sa doktorima u 2012. godini su bez znanja pacijenata pravili recepte i proslijeđivali ih na pečatiranje u ZZO USK, javlja FTV.

Nakon toga su firme koje prodaju ortopedska pomagala naplaćivale od ZZO USK, zasad ne utvrđenu sumu novca, za invalidska pomagala koja nisu ni prodana i to za 20 posto višu cijenu.

U toku istrage je ispitan veliki broj svjedoka i oštećenika ZZO USK, na čija su imena pomalaga se i naručivala. Nezvanično saznajemo da su u pitanju firme Bauerfeind u Bihaću i Ortho Medicco u Cazinu, vlasnika Sanela Okića.

Related posts