De Boer: Igrači intera rade šta hoće, lakše mi je bilo raditi s juniorima Ajaxa

Holandski stručnjak Frank De Boer još uvijek je bez posla nakon što je prošle godine zbog loših rezultata dobio otkaz na trenerskoj poziciji Crystal Palacea.

De Boer je na početku svoje trenerske karijere bio u omladinskim kategorijama Ajaxa, a onda je dobio šansu i u prvom timu gdje se zadržao čak šest godina. Holanđanin je vjerovao da je vrijeme za iskorak pa je 2016. godine prihvatio ponudu Intera, ali se nije dugo zadržao na klupi ovog tima.

Holandski stručnjak je dobio otkaz pred sami početak sezone iako je prošao pripreme s Interom. Njegovo mjesto preuzeo je Roberto Mancini, ali se ni on nije dugo zadržao na klupi Intera. Ovaj klub nalazi se u posljednje vrijeme u velikoj krizi, a De Boer poručuje da Lucianu Spallettiju nije nimalo lako, te da trebaju imati strpljenja.

“Imao sam mnogo komplikacija u Italiji jer nisam govorio italijanski jezik, ali igrači nisu željeli da usvoje sve moje ideje. U Interu je sve drugačije, imate šest ili sedam igrača koji su kostur, a ostali pokušavaju da ih istisnu iz ekipe. Bilo je haotično jer igrači Intera rade šta oni žele. Pokušao sam da promijenim stil igre, ali nisu me slušali. Pa, lakše mi je bilo sa djecom u Ajaxu njego s njima”, rekao je De Boer.

sportsport.ba

Related posts