Danas žrijeb četvrtfinalnih parova: Hoće li Pjanić i Kolašinac biti miljenici sreće?

U današnjem žrijebu neće biti nikakvih ograničenja, tako da postoji mogućnost da se sastanu klubovi iz iste države

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka održat će se danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu sa početkom u 12 sati, dok će sat vremena kasnije početi izvlačenje četvrtfinalnih parova Evropske lige. Današnji žrijeb bit će ujedno i posljednji za ovu sezonu elitnog evropskog klupskog takmičenja jer će danas biti određen i “kostur” za poufinale.

U izvlačenju neće biti nikakvih ograničenja, tako da postoji mogućnostda se sastanu klubovi iz iste države, pogotovo jer su se četiri engleska tima plasirala među osam najboljih. Ni za timovi koji su međusobno igrali u grupnoj fazi moći neće biti prepreke da se sretnu u borbi za polufinale.

Osim Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Liverpoola i Tottenhama u žrijebu četvrtfinala će se naći kuglice s imenima Ajaxa, Barcelone, Juventusa i Porta.

Nažalost, jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u Ligi prvaka od četvrtfinala je Miralem Pjanić sa Starom damom.

Na kraju vrijedi kazati da je u doasašnjem dijelu sezone u najprestižnijem evropskom klupskom takmičenju odigrano 112 utakmica, postignuto je 327 golova, dakle skoro tri po utakmici ili precizno rečeno 2,92.

Danas će biti održan i ždrijeb četvrtfinalnih parova Evropske lige, i to sat vremena nakon izvlačenja parova za Ligu prvaka. Baš kao i u Ligi prvaka, tako će BiH i u Evropskoj ligi, predstavljati jedan fudbaler i to Sead Kolašinac sa svojim Arsenalom.

Osim Arsenala u bubnju će se naći Chelsea, Napoli, Eintracht, Valencia, Slavia Prag i Villarreal,  baš kao i kod Lige prvaka danas će biti određeni i potencijalni polufinalni parovi.

 

Related posts