Danas nastavak devete redovne sjednice Doma naroda

Nastavak devete redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zakazan je za danas.

Među preostalim tačkama dnevnog reda su nacrti zakona o poduzetničkoj infrastrukturi u Federaciji Bosne i Hercegovine te o slobodnim zonama u FBiH, Kvartalni izvještaj o dugu Q4/2019, kao i izvještaji o zaduženju Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu emisije trezorskih zapisa (6M) na dan 19.05.2020. godine te po osnovu emisije (5Y) obveznica na dan 23.06.2020. godine.

Prvi dio ove sjednice održan je 18. februara, kada je kasno poslije podne prekinuta nedugo pošto su delegati većinski glasali protiv nacrta zakona koji je predviđao finansijsko obeštećenje određenom broju vlasnika prijeratnih takozvanih vojnih stanova na teritoriji Federacije BiH.

Za razilku od tog akta, po skraćenom postupku su podržani Prijedlog zakona o Jedinstvenom registru taksi i naknada u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog zaključka koji proizilazi iz Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine broj: AP – 3683/20 od 22.12. 2020. godine.

Delegati su upoznati s Informacijom o epidemiološkoj situaciji COVID – 19 u Federaciji BiH na dan 25.1.2021. godine te na dan 8.2.2021. godine, s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i s Informacijom o Planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH.

Prihvaćeni su Nacrt zakona o zaštiti zraka i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Današnji nastavak sjednice će mediji i cjelokupna javnost moći pratiti putem streama na YouTube kanalu Doma naroda koji će biti otvoren.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts