Dalibor Šilić podnio neopozivu ostavku na dužnosti sportskog direktora NK Široki

Legendarni kapiten i klupska legenda, Dalibor Šilić, podnio je neopozivu ostavku na dužnost sportskog direktora NK Široki Brijeg koju je obnašao posljednjih sedam godina.

“Zahvaljujem se predsjedniku, potpredsjednicima i članovima Upravnog odbora, svim trenerima i igračima i drugom osoblju te svim istinskim navijačima s kojima sam imao vrlo korektan odnos u razdoblju koje sam proveo na Pecari. Ovo je moj klub i uvijek će tako biti. Ovdje sam proveo punih 18 godina, 11 godina kao igrač i sedam kao sportski direktor. Došlo je do određenog zasićenja i stiglo je vrijeme za odlazak. Plan je bio promovirati mlade igrače i igrati kvalifikacije za europska takmičenja. Vjerujem kako smo, unatoč određenim problemima, uspjevali ispunjavati naše ciljeve, osim u prethodnoj sezoni koja je naprasno prekinuta”, kazao je Dalibor Šilić na odlasku, a zatim poručio kako klub ne treba brinuti za svoju budućnost.

“Klub ne treba brinuti za svoju budućnost. Ima dovoljno ljudi koji vole ovaj klub i on će sigurno ostati u vrhu bh. fudbala. Ovaj klub uz svoje prijatelje i sponzore može samo rasti i ići na viši nivo. Sada se planiram dobro odmoriti, a onda i nastaviti s edukacijom za posao kojim sam se bavio posljednjih nekoliko godina, ali klubu ću uvijek ostati na raspolaganju”, poručio je Šilić.

“Našem dugogodišnjem kapitenu i igračkoj legendi zahvaljujemo na svim golovima, asistencijama, uspjesima i, u konačnici, svemu učinjenom u klubu u kojem je ostavio duboki trag”, saopšteno je iz NK Široki Brijeg.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts