Otkriveno ko je grlio Sanadera u Rusiji, na fotografiji i tužitelj u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine Ivan Matešić

Mnogo ogorčenosti izazvala je fotografija Ive Sanadera iz Kalinjingrada gdje je hrvatska nogometna reprezentacija igrala prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, a sada se otkrilo ko se to slikao s optuženikom za najtežu korupciju.

Podsjetimo, fotografiju bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a kojem se sudi za goleme korupcijske afere kako pozira među nekoliko navijača za stolom u restoranu objavio je PR stručnjak Vedran Strukar.

– Ova slika govori više od hiljadu riječi. Ćaća kao najveći selebriti s navijačima kao akreditirani VIP uglednik u Kalinjingradu…”, napisao je Strukar uz fotografiju. Ko je Sanaderu omogućio uživanje na Svjetskom prvenstvu u statusu VIP gosta još uvijek je misterij.

No zato više nije misterij ko na fotografiji grli optuženika za najtežu korupciju.

Osnivač autograf.hr-a Drago Pilsel otkrio je da je najprisniji od četvorice Sanaderovih obožavatelja s fotografije tužitelj u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Riječ je, piše Pilsel, o Ivanu Matešiću.

Na službenim stranicama Tužilaštva BiH stoji da je Matešić rođen 1976. u Prozoru, da je diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine i da je 2013. imenovan za tužitelja Tužilaštva BiH.

Radio je i kao sudac Prekršajnog suda u Prozoru i kao savjetnik federalnog ministra pravde.

/index.hr

Related posts