Bužim: Završava se Spomen obilježje ponosa i pobjeda Armije R BiH

05.08.2015.godine položen je kamen temeljac i započeta izgradnja Spomen obilježja ponosa i pobjeda Armije R BiH na Ċorkovači. Koordinacija boračkih udruženja općine Bužim je u proteklom periodu, a uz novčanu podršku Općine Bužim, kantonalnog i federalnog ministarstva za pitanja boraca i RVI, poduzeća Kov grad iz Bužima, KM Trade iz Visokog, Pobjeda iz Goražda, BTF iz Goražda, Boje i lakovi iz Visokog, Muftijstvo bihaćko-Medresa Cazin, Fondacija Memorijal Kovači i grad Cazin, završila veći dio građevinskih radova na izgradnji ovog spomen obilježja.

U ovogodišnjim budžetima Kantonalnog i Federalnog ministarstva za pitanja boraca i RVI planirana su sredstva za završetak svih planiranih radova na uređenju ovog spomen obilježja.

Danas su na platou Ċorkovača započeli radovi na izgradnji zadnjeg petog trokuta i završetak radova se očekuje u narednih trideset dana. Kako je i planirano svečano otvaranje Spomen obilježja ponosa i pobjeda Armije R BiH biće održano na treću godišnjicu polaganja kamena temeljca i i dvadeset i treću godišnjicu pogibije generala Izeta Nanića 05.08.2018.godine.

Related posts