Brojne agencije će osiguravati posjetu princa Čarlsa Bosni i Hercegovini

Povodom posjete Njegovog kraljevskog visočanstva, princa od Velsa Bosni i Hercegovini, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je formirala Operativni štab akcije za realizaciju mjera i radnji za osiguranje navedene posjete.

Sastanak štaba održan je danas u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a članovi su predstavnici Granične policije BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Službe za poslove sa strancima, kao i pripadnici Glavne komande EUFOR-a, Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i službenici Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH.

Operativni štab će održavati redovne sastanke u cilju realizacije plana aktivnosti, kao i prikupljanju sigurnosno-interesantnih informacija neophodnih za efikasno osiguranje navedene delegacije. 

Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini saopćila je da će Njegovo kraljevsko visočanstvo, princ od Velsa, princ Čarls (Charles) posjetiti našu zemlju od 17. do 18. marta 2020. godine.

Kako je saopćeno, princ Čarls će posjetiti Sarajevo i Srebrenicu. Ključni dio bit će posjeta Memorijalnom centru u Srebrenici i obilježavanje 25. godišnjice genocida.

Izvor: Avaz.ba

Related posts