Boračka udruženja iz Kalesije: Novaliću, poništi imenovanje Svetlane Cenić, Edinu Ramiću podrška

Povodom Odluke Vlade FBiH o imenovanju Svetlane Cenić na funkciju predsjednika Nadzornog odbora BH Telecoma, izražavamo naš protest i tražimo od premijera Vlade FBiH Fadila Novalića stavljanje van snage ove odluke, navodi se u dopisu Koordinacije boračkih udruženja 1992-1995 Kalesija.

– Smatramo nedopustivim imenovanje osobe koja je bila saradnica ratnih zločinaca i rušitelja Bosne i Hercegovine, i to na jednu od ključnih pozicija u upravi najprofitabilnijeg preduzeća u većinskom vlasništvu FBiH.

U vezi sa ovim imenovanjem svjedoci smo medijske hajke “Dnevnog avaza” usmjerene protiv federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, koji je javnost upoznao sa imenovanjem Svetlane Cenić u upravu BH Telecoma, kao kadra Radončićevog SBB-a.

Tim povodom, kao predstavnici boraca Kalesije koji su podnijeli ogromni teret u odbrani naše domovine, pružamo punu podršku ministru Edinu Ramiću, nekada maloljetnom pripadniku Armije Bosne i Hercegovine a sada ministru čiji se rad na stvaranju boljih uslova povratničke populacije osjeti u svakom djelu države Bosne i Hercegovine. Njegov rad i uspjesi očito smetaju nekim bošnjačkim političarima u čijim potezima prepoznajemo ideje velikosrpske hegemonije na ovim prostorima, zato im poručujemo da to što zagovaraju kod nas neće proći. Bošnjaci kao izgrađen narod imaju dovoljno nacionalno osviješćenih kadrova, od političara do eksperata raznih profila, i znamo se izboriti za svoje ineterese i ko će nas predstavljati – navodi se u dopisu sljedećih udruženja: Udruženje demobilisanih boraca 23. maj Kalesija, Organizacija portodica šehida – poginulih boraca Kalesija, Udruženje ratnih vojnih invalida Kalesija,

Jedinstvena organizacija boraca Kalesija, Udruženje boraca Patriotske lige Kalesija i Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Kalesija.

Related posts