Društvo novinara BiH osuđuje napade gradonačelnika Kasumovića na novinare

Upravni odbor Društva novinara Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića na novinara BHT1 Haruna Bošnjaka i novinara i urednika portala Zenicablog Adnana Džonlića.

Upravni odbor Društva novinara BiH poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona da ovaj slučaj prijetnji i ataka na novinare ispita i adekvatno sankcioniše.

Konstantnim napadima Kasumovića na novinare, potvrdile su se sumnje UOr Društva novinara BiH da “vuk dlaku mijenja ali ćud nikako”.

– Iako se izlaskom iz pozicije te osvajanjem gradonačelničkog mjesta kao neovisni kandidat hvalio kako će za razliku od prethodnika uvesti neke druge metode u komunikaciji sa medijima i građanima, Kasumović je praktično nastavio živjeti neka “olovna vremena” u kojima bi mu i mediji i građani, umjesto on njima, bili sluge i podanici. Ovakvo ponašanje Fuada Kasumovića najdirektnija je prijetnja, ne samo slobodi medija, nego i životima kolega novinara – saopćeno je iz Društva novinara BiH.

Related posts