Bihać: Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta uručili ramazanske paketiće za djecu migranata

Asocijacija studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, u saradnji sa istoimenim fakultetom, pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom „Ramazanski paketići za djecu migranata u gradu Bihaću“.

Akcija prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga sprovedena je u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta. Veliki broj studenata odazvao se akciji i i tom prilikom prikupljeno je 368,60 KM uračunavši i sredstva građana koji su donirali novac prilikom kupovine sadržaja za paketiće.

Koordinatori ove humanitarne aktivnosti od prikupljenih sredstava kupili su prigodne slatkiše i higijenske proizvode za djecu mlađih uzrasta. Obezbijeđeno je trideset paketića sa identičnim sadržajem navedenih proizvoda. Paketići su podijeljeni mališanima u nedjelju, 27. maja. Podjelu su, poštujući utvrđeni protokol, izvršili volonteri i volonterke Crvenog križa grada Bihaća.

-Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji ove akcije, čija je parola glasila: „Činjenjem dobra drugima, mi dobro činimo, zapravo, sebi“. Stoga, pozivamo sve one koji su u mogućnosti da sprovedu iste ili slične aktivnosti, jer neopisiva je sreća vidjeti osmijeh onih kojima ste učinili neko dobro, a naročito na licima djece, saopćili si iz Asocijacije studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

cazin.net

Related posts