Bihać: Dvodnevna radionica pod nazivom “Ljetna škola elektrotehničkih zanimanja”

“Ljetna škola elektrotehničkih zanimanja“ naziv je dvodnevne radionice koja se održava u Mješovitoj elektrotehničkoj i drvoprerađivačkoj školi u Bihaću, a namjenjena je učenicima završnih razreda osnovnih škola. Program je sastavljen od četiri stručno osmišljene radionice sa ciljem da učenicima kroz praktičan rad i boravak u školi pomognu u odabiru njihovog budućeg zanimanja. Kako je istako direktor ove škole Samir Bećirspahić već prvog dana radionice odziv budući potencijalni učenik Elektrotehničke škole veći je od očekivanog.

Pod sloganom „Sručno obrzovanje moj izbor za budućnost“ Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka škola Bihać nastoji podići svijest i ukazati učenicima završnih razreda osnovnih škola o prednostima upisa u srednje stručne škole. U privredi danas postoji veliko zainteresiranost gotovo za sva stručna zanimana, naročito elektro stuke. Stoga je izuzetno važno da stavimo u fokus mlade ljude i njihove rodtelje, da ih motiviramo i usmjeravamo upravo ka tim zanimanjima, smatra Samir Bećirspahić, direktor Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke škole Bihać, koji je inicijator radionice.

Mentor jedne od radionica je i profesor Smail Ibrahimapašić koji je uz praktične radnje odgovara i na brojana pitanja znatiželjnih učenika.

Tako su danas učenici po prvi put zajedno sa mentorima imali priliku rastavljati i sastavljati elektroničke sklopove i uređaje, vidjeti osnove kako se programiraju igrice i izrađuje web stranica.

rtvusk.ba

Related posts