BIHAĆ: Donešena odluka o zabrani muzike uživo nakon 23. sata (VIDEO)

Gradsko vijeće Bihaća na današnjoj 13. sjednici usvojilo je Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća.

Usvojenim izmjenama Odluke zabranjeno je izvođenje ili emitovanje muzike putem akustičnih uređaja na otvorenom prostoru poslije 23 sata, dok je korištenje akustičnih uređaja (za emitovanje muzike i govora) na otvorenom prostoru dozvoljeno do 23 sata ako nivo buke ne prelazi nivoe propisane zakonskim propisima ili ako imaju ugrađen ograničivač nivoa reprodukcije zvuka propisanih Zakonom o zaštiti od buke.

Kako je istaknuto u posljednje vrijeme Gradskoj upravi,Gradonačelniku i Gradskom vijeću obratio se veći broj građana koji su tražili da se problem prekomjerne buke u ugostiteljskim objektima riješi u što kraćem vremenskom periodu i omogući normalan rad i život građana grada Bihaća.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić prije samo glasanja obratio se gradskim vijećnicima i pojasnio razloge za predložene izmjene zatraživši podršku vijećnika za Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu objekata u oblasti trgovine, ugostiteljstva, obrtničkih i srodnih djelatnosti na području Grada Bihaća.

Related posts