Eldin Huseinbegović u Krajini snimio spot za pjesmu “Jedno”

ldin Huseinbegović snimio je spot za pjesmu “Jedno” za koju on potpisuje muziku i tekst, dok je aranžman djelo Dine Šukala, piše portal Coolstyle.

– Ovo je prva saradnja sa Šukalom ovog tipa i on je dao posebnu notu pjesmi. Od nekoliko kolega koji su imali priliku da čuju pjesmu, dobio sam pohvale, a nadam se da će se
svidjeti i mojoj vjernoj publici – kaže Eldin.

Naš kantautor spot je snimao četiri dana u Krajini, u režiji Harisa Dubice, koji je u dosadašnjoj karijeri sarađivao sa brojnim muzičkim zvijezdama kao što su Dino Merlin, Marija Šerifović, Emina Jahović, Saša Kovačević, Dženan Lončarević…

– Spot je Dubica radio u saradnji sa produkcijom “Hudhud”. U njemu se, pored mene, pojavljuje 50-tak statista, a pored Sanskog Mosta snimali smo na još nekoliko lokacija u Krajini. Spot je trenutno u fazi montaže, a promocija bi trebala biti u Sarajevu početkom oktobra – nastavlja Eldin.

Huseinbegović ima veliki broj poziva od kolega da im piše pjesme, ali sada je, kako kaže, koncentrisan na svoj novi album.

– Novi album planiram izdati u 2018. godini tako da me čeka mnogo posla. Stalno me zovu kolege za pjesme, ali trenutno nemam vremena. Jedino će u narednom periodu jednu moju kompoziciju snimiti Edi Herz. To je mladi pjevač sa kojim sam ranije sarađivao i nadam se da će u budućnosti pokazati svoj raskošni talenat – kaže Huseinbegović.

Related posts