BiH: Sport klub svima po istoj cijeni

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je kao neosnovanu apelaciju kompanije “United Media Dstribution” u vezi sa slučajom “Sport klub”, a kako kažu u Asocijaciji kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH (AKOP), na taj način je ponovo potvrđeno da je ta kompanija dužna operaterima u BiH dati programe Sport klub pod jednakim uslovima kao što su dali kompaniji “Telemach”.

“AKOP BiH izražava očekivanje da će nakon ove odluke najviše sudske instancije u BiH članovi Konkurencijskog vijeća BiH konačno donijeti rješenje o prinudnom izvršenju Vijeća i time prisiliti grupaciju ‘Telemach’ da poštuje propise BiH te rješenja i presude nadležnih institucija države u kojoj posluju i ostvaruju prihode”, saopšteno je iz AKOP-a.

Aco Kabanica, potpredsjednik Upravnog odbora AKOP-a, rekao je da je odluka Ustavnog suda BiH posljednja opomena novim članovima Konkurencijskog savjeta BiH koji sakrivaju predmet u fioci i sprečavaju da se izvrši ono što je najviša sudska instanca pored svih prethodnih sudova potvrdila, a to je da Sport klub mora biti dat svim operaterima po cijenama po kojima je tada ustupljen “Telemahu”.

“Manipulacija s nekim trostrukim cijenama poslije ove odluke Ustavnog suda očigledno ne može proći. Bilo bi vrijeme da to shvate svi oni koji učestvuju u različitim mahinacijama za guranje lažne cijene, umjesto one cijene koja je dosuđena”, rekao je Kabanica.

Related posts