Biciklistički klub “Cazin” i ove godine učesnik maratona Bihać – Srebrenica

Klub ekstremnih sportova “Limit” Bihać u sklopu svojih planiranih aktivnosti, ali velikim interesovanjem drugih sportaša, biciklista iz drugih klubova iz cijele BiH, drugih klubova iz okruženja i drugih zemalja, organizirat će po trinaesti put biciklistički maraton Bihać – Srebrenica.

Veliki broj Cazinjana i ove godine će uzeti učešće na ovom maratonu, ponajviše ispred Biciklističkog kluba “Cazin” koji svake godine se priključuje obilježavanju najvećeg stradanja Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.

Oko 30-ak članova BK “Cazin” u subotu 08. jula krenut će na trodnevno putovanje do Srebrenice kako bi u utorak 11. jula prisustvovali klanjanju dženaze nastradalim Srebreničanima koji su identifikovani u proteklih godinu dana.

Povodom ove aktivnosti BK “Cazin” održao je sastanak sa svojim članovima koji planiraju učestvovati u maratonu gdje su dogovorene sve pojedinosti oko polaska u Srebrenicu.

Više o ovom učešću BK “Cazin” na maratonu “Bihać – Srebrenica” rekao nam je predsjednik kluba Samir Japić Hamza, čiju izjavu možete pogledati u prilogu.

Cazin.NET

Related posts